Trup si suflet pentru culori

Concluzia primului amical pierdut de Steaua i-a aparţinut chiar lui Lăcătuş: "Cît vă mai trebuie, mă, să vă învăţaţi minte?"

07.02.2011 09:17

 "Fiara" s-a enervat pe jucători pentru faptul că al doilea gol al polonezilor a fost marcat iar după o fază fixă, marea slăbiciune a Stelei din acest sezon.           Steaua a pierdut cel mai tare şi mai important amical al stagiului, 1-2 cu Lech Poznan, echipă calificată în "16-imile" Europa League. Ce a dus la acest eşec, primul în perioada de pregătire? În primul rînd, trebuie spus că Lăcătuş n-a putut folosi 4 dintre oamenii importanţi. Cuplul de fundaşi centrali Gardoş - Galamaz, căpitanul Tănase şi Nicolae Dică, iar absenţele lor s-au văzut.



ARGUMENTELE ÎNFRÎNGERII

1. Geraldo-Baciu depăşiţi
Geraldo a fost ezitant, dar alături de Baciu probabil că le-ar fi greu să joace chiar şi lui Puyol sau Terry, cu atît mai mult unui stoper revenit aseară ca titular după o accidentare.

2. Onofraş n-are ultima pasă
Lăcătuş i-a oferit o primă şansă celui care spunea cu o zi înainte că "sînt frustrat de tot ce mi se întîmplă la Steaua". Onofraş s-a zbătut, deşi a fost boscorodit continuu de Lăcătuş, dar nu e nici cît jumătate din Dică, în primul rînd pentru că-i lipseşte ultima pasă.

3. Bilaşco, zi nefastă
Pariul lui Duckadam pentru retur a fost ieri neinspirat. A jucat tot meciul, a avut 4 mari ocazii şi le-a ratat pe toate.


JUMĂTATEA PLINĂ A PAHARULUI

Trioul Bonfim-Bănel-Surdu
Primul ar fi făcut un meci perfect dacă nu şi-ar fi scăpat adversarul la primul gol. În rest, a urcat des, a centrat şi a şutat. Bănel a marcat singurul gol, iar Surdu e un jucător care devine pe zi ce trece jolly-jocker-ul Stelei: a jucat aseară mijlocaş stînga, apoi al doilea atacant, după ce în amicalul cu Sheriff evoluase şi ca atacant central. A dat pasa de gol lui Nicoliţă şi a mai avut alte două situaţii de a marca.


CONCLUZIA LUI LĂCĂTUŞ

Fazele fixe, coşmar fără sfîrşit
Antrenorul Stelei a fost cel care a rezumat perfect cele 90 de minute de aseară, chiar dacă a făcut-o la jumătatea primei reprize. Imediat după ce Steaua a încasat gol în urma unei lovituri libere a polonezilor, executată repede de la 25 de metri de poarta lui Tătăruşanu, "Fiara" a reacţionat: "Băi, ce e asta? Bă, cît vă mai trebuie ca să vă treziţi şi să vă învăţaţi o dată minte la astfel de faze? Cum e, mă, posibil să luăm mereu acelaşi gen de goluri?".


"Noi nu ştim să jucăm repede, ei ştiu, asta e diferenţa"
Marius Lăcătuş, în timpul meciului

"Primul gol s-a luat din cauza mea, n-am fost atent. Nu vreau să analizez jocul echipei. Avem manager, antrenor, să facă ei asta!"
Ciprian Tătăruşanu, portar Steaua

"Avem ocazii meci de meci, ceea ce e bine, chiar dacă ratăm. Putem să luăm campionatul!"
Marius Bilaşco, atacant Steaua


Steaua - Lech Poznan 1-2 (0-2)
A marcat pentru Steaua: Nicoliţă (52)
Steaua: Tătăruşanu (Stanca, 65) - Bonfim, Geraldo (Martinovici, 60), Baciu, Brandan (Emeghara, 78) - Nicoliţă (C. Matei, 70), Ricardo (Onicaş, 78), Marinescu (Răduţ, 70), Surdu - Onofraş (Szekely, 46) - Bilaşco. Antrenor M. Lăcătuş


Prosinecki a fost la meci
La partida de aseară a asistat şi un fost mare fotbalist al Europei, croatul Robert Prosinecki. Acesta e acum antrenorul lui Steaua Roşie Belgrad, echipă pe care Steaua o va întîlni într-un meci amical joi seară. Prosinecki a ajuns la teren exact cînd a început meciul şi după ce l-a văzut pe margine pe Ioan Becali s-a dus direct la el, s-a salutat cu acesta şi au dialogat timp de 10 minute.


Dică şi Bicfalvi răciţi
Doi dintre jucătorii care ar fi evoluat aseară n-au putut fi folosiţi de Lăcătuş. Dică şi Bicfalvi au fost lăsaţi la hotel şi nici n-au mai făcut deplasarea la teren, fiind răciţi. Cum aseară, la ora meciului n-au fost mai mult de 7-8 grade, s-a decis să nu se rişte cu ei.


Ce urmează pentru Steaua
1. Azi, Tătăruşanu va pleca la acţiunea echipei naţionale a României.
2. Tot azi, alţi doi jucători, Cosmin Matei şi Răduţ, vor pleca din cantonamentul Stelei la echipa de tineret
3. Mîine e aşteptat să se întoarcă în Antalya George Galamaz, care a plecat la Bucureşti din cauza decesului socrului său.
4. Mîine seară, e programat amicalul cu FC Koper.
5. Joi se va juca un alt amical, cu Steaua Roşie Belgrad, locul 2 în prima ligă din Serbia

Back

Topic: Concluzia primului amical pierdut de Steaua i-a aparţinut chiar lui Lăcătuş: "Cît vă mai trebuie, mă, să vă învăţaţi minte?"

No comments found.

Search site

Forza Steaua