Trup si suflet pentru culori

Steaua n-a cîştigat nici ultimul amical, deşi a avut în faţă o echipă modestă »

14.02.2011 12:34

 După o lună de cantonament şi 8 jocuri de verificare, Steaua

 continuă să aibă mari probleme în ofensivă şi să primească goluri din faze fixe



Ultimul amical ar fi trebuit să-i ofere lui Lăcătuş ultimele concluzii înaintea derby-ului de la Craiova. Totul s-a transformat însă într-un fiasco, din cauza jocului slab al Stelei, care ridică multe semne de întrebare pentru retur.


Atacul e mort
1. Folosit ca vîrf împins, Surdu n-a mişcat. Nu numai că n-a avut realizări, dar a jucat maximum 10-12 baloane o întreagă repriză şi s-a făcut de rîs cînd a cerut fault la o fază în care a căzut singur.
2. Dică n-a avut nici măcar o pasă bună. El a început cantonamentul en-fanfare, cu 3 goluri cu Sheriff, şi l-a terminat în genunchi. Aseară, a fost în contratimp, aproape toate mingile l-au lovit, n-a intrat în combinaţii şi nu a avut nici o fază de poartă timp de 75 de minute.
3. Bilaşco s-a zbătut în zadar. A fost mereu singur între stoperii unguri, n-a avut niciodată mingea la picior în careul advers, iar singura dată cînd şi-a făcut o preluare ca la carte s-a pierdut pe drum din cauza vitezei scăzute.
4. Onofraş toceşte banca de rezerve. A jucat iar precum boxerii, ceva mai mult de 12 minute.


4 goluri a marcat Steaua în ultimele 5 amicale

3 ocazii mari a avut Steaua în meciul de aseară, însă nicinuna nu i-a aparţinut vreunui atacant


Fazele fixe ucid Steaua
Să iei în tur peste jumătate din goluri din momente statice, să ai la dispoziţie o lună de pregătire şi 8 amicale şi totuşi să nu reuşeşti să remediezi această deficienţă, înseamnă că Steaua chiar suferă. Aseară, ungurii au pus rar în pericol poarta, de fiecare dată din fază fixă: prima dată la un corner (34), a doua oară au marcat, din lovitură liberă, cînd zidul s-a spart, a treia oară dintr-o lovitură bătută repede (71).


4 goluri dintre cele 5 încasate de Steaua în amicalele din al doilea cantonament au fost încasate în urma unor faze fixe


Steaua - Debrecen (Ungaria, I)    1-1 (1-1)
A marcat pentru Steaua: Geraldo (29)
Steaua: Tătăruşanu (Stanca, 46) - Bonfim, Galamaz (N. Martinovici, 46), Geraldo (Onicaş, 84), Brandan (Emeghara, 750 - Nicoliţă, Bicfalvi (Gardoş, 46), L. Marinescu (Răduţ, 60), Szekely (C. Matei, 65) - N. Dică (Onofraş, 75) - Surdu (Bilaşco, 46)


Lucian Marinescu

Alte concluzii ale partidei de aseară
1. Cuplul Galamaz-Geraldo a făcut din nou un meci foarte bun, cu intervenţii sigure.
2. Gardoş a jucat excelent ca închizător. Dacă meciul de aseară ar decide "11"-le pentru prima etapă, atunci el ar trebui să joace titular în faţa lui Ricardo şi Bicfalvi. A deposedat corect de multe ori, a avut un control al balonului ireproşabil şi l-a determinat pe 
MM Stoica să spună la un moment dat: "Bravo, Florine, excelent ai jucat!".
3. Aşa hulit cum e el, din cauza centrărilor proaste şi a paselor greşite, Nicoliţă a reuşit şi aseară o prestaţie rezonabilă.
4. Marinescu a început bine, a tras la poartă, l-a deschis perfect de două ori pe Nicoliţă, după care s-a stins şi a greşit mult.
5. Lăcătuş a jucat din nou rolul profesorului dur, care-şi ceartă întotdeauna elevii, dar uită să mai ofere şi indicaţii tactice, altele decît "Haide, bă, haide!".


Precedentele amicale
Steaua - Hoffenheim II (Germania, amatori)    2-0
Szekely, Ricardo

Steaua - Kapfenberg (Austria, I)    1-1
Răduţ

Steaua - Sheriff Tiraspol (Moldova, I)    4-1
N. Dică (3), Galamaz

Steaua - Dinamo Zagreb (Croaţia, I)    1-1
Bilaşco

Steaua - Lech Poznan (Polonia, I)    1-2
Nicoliţă

Steaua - FC Koper (Slovenia, I)    1-0
Surdu (pen.)

Steaua - Steaua Roşie Belgrad (Serbia, I)    0-0


Ricardo menajat, Bicfalvi s-a accidentat
Mijlocaşul brazilian n-a jucat nici un minut aseară. El a acuzat ceva probleme musculare la antrenamentul de sîmbătă şi Lăcătuş a dorit să nu forţeze cu el pentru a risca vreo accidentare mai gravă. Înlocuitorul său a fost Bicfalvi, care la pauză a cerut să fie schimbat, tot din cauza unor probleme medicale.


Szekely, desfiinţat de Lăcătuş
Folosit şi aseară ca mijlocaş stînga, acolo de unde lipseşte titularul postului, Cristi Tănase, Janos Szekely a făcut din nou un meci catastrofal. L-a determinat pe MM Stoica să-şi pună mîinile în cap de fiecare dată cînd a avut mingea la picior, iar Lăcătuş a răbufnit după mai multe nereuşite: "Bă, ăsta nu înţelege nimic, pe cuvîntul meu de onoare!".


Matei a comis-o din nou
Puştiul 
Cosmin Matei a reuşit să-l scoată din sărite pe Lăcătuş chiar de la prima atingere de balon. A încercat să joace cu călcîiul o minge grea, în tuşă, adversarul însă a recuperat şi a plecat pe o contră. "Bă, tu cine te crezi, mă? Ţi-am cerut cumva să joci cu călcîiul atunci cînd te-am băgat?", i-a reproşat Lăcă. Matei s-a întors însă cu spatele la tehnician!


Helmuth Duckadam

Duckadam e şocat de decizia lui MM! 
Steaua a intrat în silenzio stampa, dar a uitat să-i spună şi lui 
Helmuth Duckadam. Preşedintele a fost uimit să afle de la ziarişti că nu are voie să discute cu ei: "Nu ştiam că e silenzio stampa, dar nu văd rostul acestei decizii!". Iniţiativa i-a aparţinut lui Mihai Stoica şi se vrea o dovadă de susţinere pentru Brandan, care a fost acuzat de o femeie într-un tabloid că ar fi vrut s-o violeze. "Una-i viaţa particulară, alta-i sportul!", a comentat Duckadam. 


"Nici nu m-am uitat la meci, doar la început puţin. După golul de 1-0 n-am mai jucat absolut nimic!"
Gigi Becali, patron Steaua

Gigi Becali

"Le-am zis că vreau să-l văd pe Burdujan la lucru, dar mi s-a spus că e obosit şi nu poate juca. Cu el şi cu Tănase va fi cu totul altceva!"
Gigi Becali, patron Steaua

"Nu mă bag la echipă în retur, decît dacă mă deranjează ceva. Spre exemplu, în cazul în care lipseşte Gardoş, normal că-i zic antrenorului să-l bage. În rest, să facă echipa cu Dică, fără Dică, oricum vor ei!"
Gigi Becali, patron Steaua

Back

Search site

Forza Steaua